Wat is share NL?

De missie van shareNL is het bevorderen van de gehele Nederlandse deeleconomie. Onze activiteiten bestaan uit:

  • Een community met informatie en inspiratie voor consumenten met als doel het bekend en vertrouwd maken met de deeleconomie in Nederland.
  • Een netwerk dat ondernemers uit de deeleconomie verbindt en vertegenwoordigt door middel van onder meer samenwerking, kennisdeling, bijeenkomsten en belangenbehartiging.
  • Een adviesorgaan voor het bedrijfslevenoverheden, maar ook richting media en politiek.
  • Een ‘lab’ waarin doorlopend met onder meer kennisinstellingen wordt gewerkt aan kennis over en onderzoek naar de deeleconomie.

shareNL is een ‘social enterprise’. Oprichters zijn Harmen van Sprang en Pieter van de Glind. Zij hebben ook de dagelijkse leiding over de organisatie.  

De leden bestaan uit ondernemingen die actief zijn specifiek binnen de deeleconomie. Mail ons gerust voor meer informatie over een lidmaatschap.

De oorsprong van shareNL ligt bij zes deeleconomie-initiatieven die een gezamenlijk platform beoogden om de deeleconomie in Nederland te stimuleren. Deze ‘founding fathers’ zijn Peerby, KonnektidToogethrSnappcarThuisafgehaald en FLOOW2. Hiermee maken ondernemers binnen de deeleconomie vanaf het eerste uur actief deel uit van het DNA van shareNL. Inmiddels is shareNL een stichting (i/o) en bedient het een groeiend aantal leden.

Daarnaast hebben we diverse partners die met kennis, netwerk en/of middelen bijdragen aan de doelstellingen van shareNL, waaronder ook een grote conferentie later dit jaar.

Tenslotte werken we internationaal actief samen met organisaties als het Collaborative Lab van Rachel Botsman, The Mesh van Lisa Gansky en de European Sharing Economy CoalitionZo zijn wij altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen de deeleconomie in binnen- en buitenland.

Meer weten? Stuur een mailtje naar info [a] shareNL.nl en je hoort zo snel mogelijk van ons.

Advertenties

2 gedachtes over “Wat is share NL?

  1. Pingback: Harmen van Sprang (ShareNL): “De deeleconomie is een blijver” - nieuwsmash

  2. Pingback: Harmen van Sprang (ShareNL): “De deeleconomie is een blijver” | E-businessboard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s