gaan we met jouw wheels of mywheels?

shareNL | MyWheels | artikel Ananda

– door Ananda Groag 

Met al een flink aantal autodeel ervaringen achter de rug, stond ik te popelen om ook MyWheels uit te proberen. Deze dienst lijkt het minst commerciële en meest community gedreven autodeelplatform.  Ze werken onder andere met lokale vrijwilligers die ervoor moeten zorgen dat de community niet alleen online, maar ook in de buurt bloeit.

MyWheels is een van de pioniers van het autodelen. Ze begonnen in 2003 met Wheels4all, dat in 2012 omgedoopt werd naar MyWheels. Op dat moment kwamen er ook auto’s van particulieren beschikbaar in het assortiment. Nu zijn er zo’n 1000 auto’s te huren, waarvan er 200 uit eigen wagenpark zijn.

Sterk

MyWheels is een non-profit organisatie met een sterke en actieve community. De combinatie van eigen wagenpark en auto’s van particulieren zorgt voor een goede mix van ad-hoc huur en persoonlijk contact met verhuurders. Voor vaste gebruikers is er een optie om een abonnement te nemen. De app, chip card sleutel en veel vaste parkeerplaatsen zijn erg gemakkelijk. Een link met Toogethr om je rit meteen aan carpoolers aan te bieden is interessant en stimuleert nog meer delen!

Minder

Het zou prettig zijn om meer en beter zichtbare informatie te hebben over de auto eigenaren en ervaringen van anderen, voor het maken van keuzes en extra vertrouwen. De hoge borgkosten zijn een drempel voor aanmelding en het is jammer dat er geen dubbelcheck is m.b.t. de eindkilometerstand voor de huurder. MyWheels claimen op hun site en blog de voordeligste service te zijn qua prijs. Dit is deels gebaseerd op een oude test van de Consumentenbond (2010) en deels op een test van Autovisie/Telegraaf die niet klopt. Omdat bij de meeste eigenaren geen kilometers inbegrepen zijn in de dagprijs is MyWheels in de prijsvergelijking van 2Cents 2Share net niet de goedkoopste.

Conclusie 

MyWheels is een vriendelijke dienst die de wereld een stukje beter wil maken. Ze zijn al lang actief met autodelen en blijven meegaan met de tijd door het hybride aanbod van eigen auto’s en die van particulieren en door de lancering van de handige app. Het boekingssysteem kan verbeterd worden en een aantal zaken werken nu (even) niet, zoals beoordelingen geven. Maar als er in jouw buurt een goed aanbod van auto’s is, dan is MyWheels een prima optie om jou mobieler te maken.

Bovenstaand artikel is een vertaling door Ananda Groag van haar website 2Cents 2Share. Op haar website vind je tal van reviews van deelinitiatieven. Interesse in Ananda’s  ervaringen met andere autodeelplatformen zoals Snappcar, WeGo, Car2Go en GreenWheels? Kijk hier voor een overzicht van haar artikelen (in het Engels).

Alle reviews zijn persoonlijke ervaringen van Ananda, niet van shareNL.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s