Meetup over online trust een succes

We kijken terug op een mooie meetup gisteren in Pakhuis De Zwijger, als onderdeel van de Amsterdam Urban Innovation Week. De zaal zat overvol met betrokkenen bij en geinteresseerden in de sharing economy.

shareNL | meetup | trust fall | 19 09 2013

Het programma begon met een Google Hangout met Lisa Gansky. In eerste instantie was het spannend of ze het zou halen, omdat ze ook een meeting had in het Witte Huis. Wonderwel was ze stipt om 19.30 uur on air en hebben we met z’n allen maar liefst een uur lang kunnen genieten van haar kennis en ervaring. En dan is het toch leuk om te horen dat ze liever met ons sprak dan in ‘the White House’ zat…

Vervolgens was het woord aan Pieter van de Glind, die zijn kersverse onderzoek presenteerde. Op verzoek: hier vind je zijn gehele thesis, getiteld ‘The consumer potential of Collaborative Consumption‘.

Voordat we overgingen naar de co-creatie sessie om te praten over ‘online trust’ vertelde Harmen van Sprang nog kort over zijn persoonlijke ervaring met online trust in de deeleconomie. Vervolgens leidde hij een oefening in waarbij iedereen in de zaal ‘trust’ aan den lijve kon ondervinden, namelijk door een ‘trust fall‘.

Tenslotte is de zaal in groepen uiteengegaan en is de dialoog aangegaan over de elementen en vooral ook de ‘challenges’ van online trust. Vervolgens zijn de bevindingen gepresenteerd aan het publiek.

We danken alle deelnemers voor hun komst en Pakhuis De Zwijger voor de gastvrijheid.

Heel graag horen we wat jij van de meetup vond. Deel het hier of op Facebook gerust!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s